mail-9202A romantika – még ha tagadja is esetleg – minden ember szívét megdobogtatja. A legtöbb lány különleges lánykérésről, örökké emlékezetes esküvőről álmodik, olyanról, amiről azt hisszük, hogy csak a pöttyös és csíkos regényekben (meg a szerelemes füzetekben) léteznek, csak egy álom marad, a valóság pedig nem közelítheti meg a képzeletet. Nos, van olyan nő, akinek a mese valóra vált, akihez eljött a hercege, és úgy kérte meg a kezét, ahogy azt millió és egy lány álmodja. Lukács Anita és Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művészei számára a mese valóra vált.

 Úgy tudom, hogy gyerekkorotokban egészen közel éltetek egymáshoz, mindketten Borsodban nőttetek fel…

Az esküvőtök elképesztőn romantikus volt, de már a leánykérés sem nevezhető hétköznapinak.
Zsolt: Erre nagyon pontosan emlékszem! 2008.05-hó 11-én, a Mágnás Miska előadás alatt történt. A darab végén az úgynevezett 2. felvonás legvégén megkérdezi Baracs úr Rollától: „Rolla, hát velem jön?” Ehelyett a következőt kérdeztem Anitától, aki természetesen a női főszereplőt, Rollát alakította: „Rolla hozzám jössz?” – és előhúztam a belső zsebemből a karikagyűrűt. A darabban Rolla igent mond! Anita is így tett Rolla-ként, és igent mondott! A gyűrűt felhúztam Anita ujjára. Semmi fennakadás nem volt, tovább énekeltük a duettet, a darab gördülékenyen ment tovább!
Anita: Nagyon boldog voltam, a kollégák pedig izgatottan várták az eseményt, ugyanis ők már tudták Zsoltitól, hogy mi fog történni, de ügyesen titokban tartották előttem. Igazi, nagy meglepetés volt.

Érdemes ITT kezdenie!


És az esküvő?
Anita: Valami különleges ceremóniát szerettünk volna. A Csárdáskirálynőben Edvin és Szilvia házasságot kötnek.
Zsolt: Ráadásul Rohnsdorf ezredes fel is szólítja a szerelmeseket, hogy haladéktalanul kötelesek házasságot kötni. Az előadás végén bejött a színpadra az anyakönyvvezető hölgy, két kedves kollégánk – Szendy Szilvi, aki aznap este Stázit játszotta, és Peller Károly, aki Bónit alakította – akik a ceremóniamesterséget elvállalták aznap estére, illetve Kerényi Miklós Gábor igazgató úr, aki felkarolta az egész ötletet.
Anita: Azért is választottuk a színházat a polgári ceremónia helyszínéül, mert így minden barátunk, és színészkollégánk jelen tudott lenni. Különben gyakorlatilag lehetetlen lett volna mindenkit egyeztetni. Természetesen a szűk család is megnézte a különleges előadást mindkettőjük részéről, s ők a nyári, templomi ceremónián is részt vettnek. Arra Borsod megye egyik kis településén, Zsolt szülőfalujában került sor.

Érdemes ITT kezdenie!


Merre voltatok nászúton?
Anita: A nászút? A nászút munkával telt. Két hét alatt három földrész három országának négy városában, Tel-Avivban, Münchenben, Nürnbergben, és Calgariban koncerteztünk, énekeltünk. Persze azért 1-1nap jutott a városnézésre, pihenésre is!

Szoktatok fogadkozni Szilveszterkor? Megfogadtatok valamit az újévre?
Zsolt: Fogadkozni nem szoktunk Szilveszterkor, mert akkor egészen mással vagyunk elfoglalva, a munkával. Baján, a közelmúltban felújított, modernizált, Bácskai Kultúrpalotában, aztán pedig az Opera Gálán szórakoztattuk a nagyérdemű közönséget. Megvártuk az éjfélt, koccintottunk, majd másnap1-én, már az Operettszínházban énekeltünk az Újévi Gálakoncerten.

Ha nem is fogadtátok meg Szilveszter éjszakáján, hogy ezentúl jobban odafigyeltek a mozgásra és a táplálkozásra – hiszen ez erősen függ a sűrű időbeosztásotoktól is – azért a formátokra idén is vigyáznotok kell…
Anita: Bárányos Zsuzsához járunk mind a ketten, tulajdonképpen szinten tartás miatt. Nagyszerű, modern gépei vannak, amik akár centiket is képesek lefaragni az ember hasáról, csípőjéről. Az ehhez tartozó nyirokkeringést fokozó, és a karcsúsító teát fogyasztva különösen hatásos eredmény érhető el.
Zsolt: Sokféle fogyókúrát kipróbáltunk már. A rendszertelen időbeosztásunk miatt rendszertelenül étkezünk, és nem mindig tudunk odafigyelni, a bevitt kalóriára sem. A kezeléseket, és a teákat kúraszerűen szoktuk igénybe venni, és ilyenkor mindig sikerül néhány centitől megszabadulnunk.

Érdemes ITT kezdenie!


Miben láthatunk benneteket 2012-ben?
Anita: Idén sem fogunk unatkozni, az biztos. Játszunk a Csárdáskirálynőben, a Lili bárónőben, a Mágnás Miskában, a Pompadourban, az Egy éj Velencében, a Mária Főhadnagyban, a Cigányszerelemben, az Opera és Operett gálákon egyaránt.