A zsírfagyasztás technológia neve: kriolipolízis, cryolipolysis.

Fagyasztással történő zsírbontás. A zsírfagyasztás során a hidegterápiával könnyebb módon érhetünk el – elhanyagolható mellékhatás mellett – olyan zsírsejt léziót, amely szabályozott formában igen hatásos módon csökkenti a zsírpárnák vastagságát.

Az emberi testet alkotó zsírszövetek

Tulajdonképpen kétféle zsírszövet található a szervezetünkben, az egyik a barna – hasznos – zsírszövet, a másik a fehér zsírszövet. A jó zsírszövet (barna) közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el, és egyik fő célja, hogy melegen tartsa a testet, tehát a környezeti hatásokra reagálva – hideghatás – elkezdi elégetni a zsírsejteket, hogy így hő termelődjön, azaz energia szabadul fel. A kutatással bebizonyosodott, hogy a hideggel aktiválhatók a barna zsírok, így megnövelhető az elégethető kalóriák száma.

 Érdemes ITT kezdenie!

Mielőtt azonban ezen szuperzsírokra terelődne a figyelem, nézzük meg, mi történik a kedvezőtlen hatással bíró egészségügyi és esztétikai problémát okozó fehérzsírokkal?

 

Testünk fehér zsírszöveteiben tárolódik felnőtt korban az energia, a gyermekek és a téli álmot alvó állatok testében azonban barna zsírszövet van. A legújabb kutatások szerint a barnazsírt újra tudjuk aktiválni felnőttkorban!
Egereken végzett kísérlet során tapasztalták, hogy a hidegben tartott felnőtt állatok fehér zsírszövetében fokozódott egy bizonyos enzim (COX-2), mely gyulladásos folyamatokat indított el. Az enzim segíti a gyulladáskeltő hormonok termelődését, melyek kulcsszerepet játszanak a barnazsír-termelődésnél, ezáltal a testsúlyszabályozást indítja el az adott testrészen!

 Érdemes ITT kezdenie!

A zsírfagyasztás hatásmechanizmusa

A zsírfagyasztás (kriolipolízis, cryolipolysis) a zsírsejteket ért sokkterápia, ami a fagyasztás során éri a kezelt bőrterületet és a mélyen fekvő szubkután zsírszövetet, azt a szelektív-lokalizált sejthalált okozza a celu-sejteknél, amely során a kikristályosodott cellulit tartalom kiürül a sejthártya-hasadás során. Kutatások kimutatták, hogy a zsírsejtek rosszabb módon tűrik a fagyasztást, mint a melegterápiákon alapuló viszonyokat jobban tűrő cellulit sejtek. A lehűtött terület helyi gyulladásos választ vált ki – súlyosabb formája a panniculitis (szubkután zsírszöveti gyulladás) – amely gyógyulási időtartama alatt a zsírszövet elvékonyodik.

 Érdemes ITT kezdenie!

Az elvékonyodás egyik oka a minimális nekrózis, mint ahogy a fiziológiás fagyás során is bekövetkezik a szövetelhalás. A másik ok, hogy a fehérzsírszövetre gyakorolt hatás során gyulladáskeltő anyagok szabadulnak fel, így szabályozva a zsírréteget. Tovább segíti a mechanikus hatás is, mely a: hideghatás-  ennek során, a kikristályosodott plazma állomány zsírállománya- ceramidok- roncsolják önmagukat és környezetüket. A szervezet közvetlen módon reagál a hideghatásra, összehúzza az ereket, próbálja csökkenteni a hőleadást (termikus egyensúly).

 

A csökkent vérellátottság során kevesebb oxigén jut az adott területre, oxigénhiányossá válnak a sejtek, és a hidratáltságuk is drasztikusan csökken. A zsírfagyasztás (kriolipolízis, cryolipolysis) szabályozott, lassan csökkenő hőérzetet adó hatásmechanizmus, amely az egyenletes vákuumhatás mellett, maximálisan a kezelés végéig akár mínusz 10 fokig hűti a területet, már említetten szabályozott formában.

Érdemes ITT kezdenie!