A zsírbontó technológia neve: kriolipolízis, lefordítva fagyasztással történő zsírbontás.

A zsírbontás technológiája

A zsírbontás esetén használt zsírbontó kezelés során a hidegterápiával könnyebb módon érhetünk el – elhanyagolható mellékhatás mellett – olyan zsírsejt léziót, mely szabályozott formában igen hatásos módon csökkenti a zsírpárnák vastagságát.

 Érdemes ITT kezdenie!

Mitől szabályozott a zsírbontás, azaz a kriolipolízis folyamat?

Tulajdonképpen két féle zsírszövet található a szervezetünkben, az egyik a barna-hasznos- zsírszövet, a másik a fehér zsírszövet. A jó zsírszövet (barna) közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el és egyik fő célja, hogy melegen tartsa a testet, tehát a környezeti hatásokra reagálva-hideghatás-elkezdi elégetni a zsírsejteket, hogy így hő termelődjön, energia szabadul fel. A kutatással bebizonyosodott, hogy a hideggel aktiválhatók a barna zsírok, így megnövelhető az elégethető kalóriák száma. Mielőtt azonban ezen szuperzsírokra terelődne a figyelem, nézzük meg, mi történik a kedvezőtlen hatással bíró egészségügyi és esztétikai problémát okozó fehérzsírokkal?
Testünk fehér zsírszöveteiben tárolódik felnőtt korban az energia, a gyermekek és a téli álmot alvó állatok testében azonban a barna zsírszövet van. A legújabb kutatások szerint a barnazsírt újra tudjuk aktiválni felnőttkorban!

 Érdemes ITT kezdenie!

A zsírbontás kísérlete

A zsírbontás kísérlete során –egereken történt –a hidegben tartott felnőtt állatok fehér zsírszövetében fokozódott egy bizonyos enzim ( COX-2) , mely gyulladásos folyamatokat indított el. Az enzim segíti a gyulladáskeltő hormonok termelődését, melyek kulcsszerepet játszanak a barnazsír-termelődésnél, ezáltal a testsúlyszabályozást indítja el az adott testrészen!

Érdemes ITT kezdenie!